Yaşam

Fırında hindi göğsü tanımı, nasıl yapılır?

Fırında hindi göğsünün tanımı tavuk, et ve balığa alternatif bir yemektir. Hızlı hazırlanışı ve kolay adımları ile kolay bir yemektir.

Fırında hindi döş tanımı az kişi için yapılan bir yemeğe ya da kalabalık bir davet sofrasına rahatlıkla uyarlanabilir. Üstelik çıtır çıtır kızarmış derisi ve yumuşacık, sulu etiyle tüm misafirlerden tam not alacak. İşte fırında hindi göğsü tanımı hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar…

Fırında hindi göğsü yapmak için fırın poşetini kullanabilir miyim?

Fırın poşetleri nemi ve aromayı hapsederek içindeki yiyeceğin daha hızlı pişmesini sağlar. Tabii ki hindi göğsü fırın poşetinde de yapılabilir. Ancak hiç bir yardım almadan yapılan fırında hindi döş tarifi farklı bir tada sahip olacaktır. Fazla vaktiniz yoksa fırın poşetini tercih edebilir ve dilerseniz direk pişirebilirsiniz.

Hindi fırında tavuk derisiyle mi pişmeli?

Et yemeklerinde kemik ve deri gibi kesikler her zaman yemeğin lezzetini ikiye katlayan püf noktalarıdır. Tavuk, hindi gibi yemekleri derisiyle pişirmek özellikle fırın yemeklerinde çıtır bir tat verecektir. Diyet yapanlar veya beğenmeyenler pansuman yapmadan önce deriyi çıkartabilirler.

PİŞMİŞ HİNDİ DÖĞÜSÜNÜN TANIMI KAÇ KALORİDİR?

Bir porsiyon pişmiş hindi göğsü yaklaşık 152 kaloriye eşdeğerdir. 1 gram karbonhidrat, 25 gram protein ve 5 gram yağ içerir.

fırında hindi göğsü tarifi

HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 1 SAAT 45 DAKİKA

Fırında hindi döşünün tarifi için malzemeler;

  • 3 kg hindi göğsü,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı kuru soğan tozu,
  • 2 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik,
  • 2 çay kaşığı kuru biberiye,
  • 2 çay kaşığı toz biber,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Fırında hindi göğsü tarifi nasıl yapılır?

Aşama 1

Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. Fırın tepsinizi hazırlayın ve altını hafifçe yağlayın.

Adım 2

Sarımsağı iyice ezin. Bir kaseye zeytinyağı, sarımsak, soğan tozu, tuz, karabiber, kekik, biberiye ve toz biberi ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

Aşama 3



Hindi etinizi derili tarafı yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Cildi parmağınızla gevşetin ve derinin altına biraz tereyağı sürün. Baharat karışımından bir yemek kaşığı alıp içine koyun. Elinizin yardımıyla bu karışımı tüm derinin altına yayın. Kalan tereyağını derinin üst kısmına yayın. Kalan baharat karışımını hindiyi tamamen kaplayacak şekilde derinin üst yüzeyine yayın.

Adım 4



Tepsiyi fırının orta rafına alın ve pişmeye bırakın. Hindi etiniz iyice kızardığında üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Et pişene kadar bu durumda devam edin.

Adım 5

Hindiniz pişince fırını kapatın. Fırının kapağını açın ve hindi göğsünüzü fırında yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Ardından dilimleyip servis yapın.

Fırında hindi göğsü tanımını pişirmek için öneri;

Hindi etinizi sosladıktan sonra bir süre bekleterek baharatların etin üzerine aromasını bırakmasını sağlayabilirsiniz. Hindi etinin pişme süresi kullandığınız etin büyüklüğüne göre değişir. Aynı zamanda kemikli hindi göğsü kemiksiz olana göre daha geç pişecektir. Hindi göğsünüzün fırında pişip pişmediğini anlamak için bir et termometresi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu